Emotioneel deel van de speech “Het verdriet van de moeders en zussen” uitgesproken tijdens de speech

“Mijn hart wordt dagelijks verscheurd als ik weer wakker wordt met het besef dat ik mijn broertje Abdelali Houdoe moet missen. Dat hij weer een dag achter de tralies zit zonder zijn geliefde familie te kunnen zien. Dat hij van zijn vrijheid is berooft, mishandeld, verkracht en bespuugd. Op zo’n moment ben ik een emotioneel wrak, maar ik probeer me sterk te houden voor mijn moeder en broertje, zodat ik ze kan steunen en troosten. 

Mijn hart wordt verscheurd als ik mijn moeder weer aan de andere kant van de lijn hoor, met een gebroken,verdrietige en trillende stem. Als zij mij verteld hoe erg ze haar jongste zoon mist, hoe haar hart van verdriet pijn doet en hoe het regime haar kind heeft afgenomen en haar op deze manier straft. 

Elke bezoek naar de gevangenis en terug naar huis is voor mama een zware marteling en de weken daarna is ze zwaar depressief en verdrietig. De slaapkamer van mijn broertje heeft mama zo gehouden sinds de dag dat hij is ontvoerd, maar elke keer dat ze voor zijn slaapkamer deur staat hoopt ze op een dag dat hij eruit komt en weer mama’s hoofd kust zoals hij dat altijd deed. 

Mijn hart wordt verscheurd als ik weer hoor hoe vreselijk onze moeders weer lijden na een bezoekje aan de gevangenis waarin ze hun geliefde zoons zien en in welke staat ze zich bevinden. 

Onze harten worden verscheurd, De moeders en vrouwen van onze gevangenen huilen omdat zij zich machteloos en alleen voelen in hun strijd tegen het onrecht wat hen iedere dag wordt aangedaan door het Marokkaanse regime 

Vandaag staan wij hier om deze moeders en echtgenotes bij te staan en willen we hen laten weten dat wij hun intense verdriet en pijn zien en meevoelen. Wij willen hen laten weten dat wij naast hen staan in de strijd tegen onrechtvaardigheid en vernedering. En wij eisen met hun de vrijheid van hun zonen en echtgenoten en onze broers. “

Farida Houdo met op het spandoek haar broertje Abdelali Houdoe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s