Politiek vluchteling Khalid El Haj Said (18 jaar) heeft, tijdens het praatprogramma Jafar Tok van Deutche Welle TV, aangegeven het slachtoffer te zijn geweest van pogingen tot verkrachting tijdens zijn gevangenschap in Marokko.

Khalid tijdens de herdenking van Mohsin Fikri in Parijs op zaterdag 26 oktober

Khalid werd op 16 jarige leeftijd veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf wegens deelname aan de vreedzame hirak-beweging. De staat klaagde hem aan voor “het in gevaar brengen van de territoriale integriteit van het land”.

Khalid geeft aan dat hij is geslagen, uitgescholden en dat er meerder malen pogingen tot verkrachting zijn gedaan door de dienstdoende agenten. Khalid heeft hier meerdere malen klachten voor ingediend bij de mensenrechtenorganisaties, maar die hebben er niks mee gedaan.

Nadat hij vrij was gekomen, is hij doorgegaan met het verkondigen van zijn mening over de situatie waarin Marokko en in het bijzonder de Rif zich bevindt. Hij voelde zich onveilig omdat men hem meerdere malen hebben bedreigd om hem weer te aresteren.

Hierop besloot Khalid te vluchten naar Nederland om zich in veiligheid te brengen. Dit verhaal is kenmerkend voor vele vluchtelingen vanuit de Rif naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s