Op donderdag 19 januari 1984 gingen duizenden Marokkanen de straat op om te protesteren tegen de economische situatie van het land. Maar de ernstige repressie van de politie leidde tot opstanden, waardoor veel gewonden en doden vielen.

Tegen deze historische gebeurtenissen speelt de film zich af. Die nacht brengen Khamis en zijn vrouw de avond thuis door. Plots worden kogels in de buurt afgeschoten. Iemand klopt op hun deur. Dit zijn een paar gewonde studenten die hun toevlucht zoeken.castMimoun Zanoun, Samira El Maslouhi, Chaimae Allaoui, Mohamed Brnsaid, RafiK Barrajjal, Rachid amatough, Benaissa El Mestiri.

Wanneer: zaterdag 30 november

Waar: Cinerama Filmtheater, Westblaak 18
3012 KL Rotterdam

Tijdstip: 19:00 tot 21:30

ORGANISATIE BADES CINECLUB

Bades Foundation is een organisatie die het cultureel en historisch erfgoed van de Rif in de Lage Landen promoot de organisatie wil dit doel op allerlei manieren bereiken. Bijvoorbeeld door de viering van Amazigh Nieuwjaar in Rotterdam, met muziek en poezie. Maar ook door publicaties over dit erfgoed. Verder laat Bades graag de nieuwe filmproducties in het Riffijns Tamazight-taalgebied: Cineclub. Eerder waren bij Bades o.a. de volgende films te zien: Adios Carmen van Mohamed Amin Benamraoui, Briser el silence van Tarik El Idrissiden en Iperita van Mohamed Bouzaggou. Dit jaar zal de film Khamis 1984 van laatst genoemde regisseur vertoond worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s